Cum să călătorești cu copil mic în autocar?

Călătoria cu un copil poate fi pentru mulți o adevărată provocare, în special dacă această călătorie durează mai mult de 5 ore.

Pentru copiii mici este deseori dificil să stea timp îndelungat în același loc – aceștia sunt activi și totul în jur le pare interesant. Pentru părinții „tinerilor exploratori ai acestei lumi” o astfel de activitate poate deveni însă o problemă. În acest articol îți prezentăm câteva recomandări pentru a avea o călătorie cât mai plăcută atât tu, cât și micul călător. 

În cazul unei călătorii lungi este preferabil să pornești la drum noaptea, căci atunci există mari șanse ca micuțul să doarmă cea mai mare parte a drumului. 

Distrează copilul. În calitate de distracții la drum sunt perfecte cărțile interesante pentru copii sau jucăria preferată, sau chiar un dispozitiv pe care copilul să poată urmări filmele de animație îndrăgite.  

Plimbați-vă! Da, anume așa! Atunci când autocarul face pauze pe drum, nu ratați posibilitatea de a ieși afară și de a vă dezmorți. Dat fiind faptul că în astfel de călătorii copilul se află cea mai mare parte a drumului fără mișcare, aceste pauze pot fi un motiv perfect pentru ca acesta să consume energia acumulată și să meargă mai departe liniștit!  

Ce trebuie să aibă o tânără mămică în călătorie? 

  • un pachet de șervețele umede;
  • jucăria preferată a copilului;
  • haine de schimb;
  • medicamente pentru cazul în care copilul va avea rău de mișcare;
  • mâncare și apă;
  • și, bineînțeles, bună dispoziție și dragoste! 

Informații despre destinațiile noastre poți găsi la numerele de telefon (+373) 78 348 887, (+373) 78 348 888, (+373) 78 36 88 88.